How to live before you die

Op TED.com zijn geweldige inspirerende talks te vinden over uiteenlopende onderwerpen. Mijn favoriete speech is Steve Jobs’ commencement speech op Stanford. Hij de geeft de afstudeerders  een aantal waardevolle levenslessen:

  1. In de geest van Kierkegaard: ‘het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen’. Vertrouw erop dat in de toekomst alles op zijn plek zal vallen. Volg je hart, ook al leidt dit je weg van de gebaande paden.
  2. Soms is verlies het beste wat je kan overkomen. Als je de kans krijgt alles met nieuwe ogen te bekijken, ontstaat ruimte voor creativiteit. Vind waar je van houdt en neem met minder geen genoegen.
  3. Stel jezelf de vraag, of je wat je vandaag doet, ook zou doe als dit je laatste dag was. Bedenk dat je tijd maar beperkt is en dat je niet hier bent om iemand anders leven te leven. Volg je hart, al het andere is minder belangrijk.

Steve Jobs sluit af met “Stay hungry, stay foolish”. Een behartenswaardig advies.

Site Footer

Sliding Sidebar